Ondernemingsplan voor starters en gevestigde ondernemers

Een ondernemingsplan schrijft u meestal wanneer u als startende ondernemer bij de bank en / of investeerders krediet wilt aanvragen. Echter, een ondernemingsplan kan ook van pas komen wanneer u geen geld hoeft te lenen. Een zzp’er of freelancer die weinig tot geen investeringen hoeft te doen, kan aan de hand van het plan de haalbaarheid van zijn / haar doelen bijhouden. U hebt een duidelijk beeld voor ogen en weet wat u dient te doen om uw doelen te bereiken.

Overtuig de investeerder

Wilt u een succesvol bedrijf starten? Een goed doordacht ondernemingsplan is het halve werk! In een ondernemingsplan legt u onder andere vast wat voor organisatie u wilt oprichten, hoe u dat gaat aanpakken, welke producten / diensten u wilt gaan leveren, wie uw doelgroep is, hoe u uw bedrijf gaat financieren, wat uw doelstellingen zijn en wat het bedrijf moet gaan opleveren. U dient het plan zo te schrijven dat investeerders een helder beeld van uw plannen krijgen. Zij zijn tenslotte dé partij die beslist of u wel of geen lening ontvangt.

Ondernemingsplan schrijven

Een ondernemingsplan dient aan bepaalde eisen te voldoen. U dient u goed te oriënteren en in te lezen alvorens u begint te schrijven. Het is belangrijk dat u voor zowel het onderzoek als het schrijven van het plan voldoende tijd neemt. De inhoud van het ondernemingsplan kan bepalend voor uw toekomst zijn, zeker wanneer u afhankelijk bent van investeerders.

Onderdelen ondernemingsplan

  • Inleiding
  • Samenvatting
  • De ondernemer
  • Huidige financiële situatie
  • Organisatie
  • Marketingplan
  • Financieel plan

Ondernemingsplan tussentijds herzien

Het schrijven van een ondernemingsplan is niet alleen voor startende ondernemers bedoeld. Binnen een bedrijf vinden veranderingen plaats. Een productiebedrijf kan nieuwe producten gaan ontwikkelen en een ICT-ondernemer kan diensten gaan afstoten. De markt is constant in ontwikkeling en daar dient u als ondernemer op in te kunnen spelen. Door uw ondernemingsplan regelmatig te herzien, kunt u uw doelen vroegtijdig bijsturen en eventueel een nieuwe richting inslaan. De kans dat u voor onaangename verrassingen komt te staan, is dan minder groot.

Succesvol ondernemingsplan

Administratiekantoor Kaspers Advies biedt startende ondernemers begeleiding en ondersteuning bij het schrijven van een ondernemingsplan. Maar ook gevestigde ondernemers die hun plan willen herzien, kunnen bij mij terecht. Alle facetten van het ondernemingsplan zullen door mij kritisch worden bestudeerd. Gegarandeerd dat uw bedrijf een succes wordt én blijft!

Meer informatie ontvangen? Maak een vrijblijvende afspraak!

Kan ik u ergens mee helpen?

Heeft u toch nog een vraag of zijn er onduidelijkheden, zoek dan contact met mij! Binnen 48 uur neem ik contact met u op! Is het dringend, neem dan telefonisch contact met mij op via 06-123 728 81.

Harm-Jan Kaspers, eigenaar Kaspers Advies